sekojiet mums Facebook
Kāpēc neiedarbinās dīzelis
Viens no āķīgajiem iemesliem

Viens dīzeļa automobiļa īpašnieks, ar salu iestāšanos, saskārās ar nepatīkamu situāciju: reiz, no rīta, dzinējs atteicās iedarbināties. Akumulators - it kā normālā stāvoklī, taču, mēģinot palaist, motors griezās kaut kā kūtri. Kur ir iemesls?

Lūk, startera enkura ieliktņi. Šo mazo detaļu nolietojuma dēļ, ir iespēja, ka vienu jauku dienu neizdosies iedarbināt automobili.

Reizēm ieliktņi nolietojas lūk līdz tādam stāvoklim. Nav pārsteigums, ka tajā pašā laikā starteris paņem ievērojamu enerģijas daļu, lai izgrieztos. Pārstiedz cits - ja tas ar tādā stāvoklī esošiem ieliktņiem vēl ir spējīgs griezties.

Ko vēl palasīt:

Kā Latvijā var iznomāt kemperi
Skaitļi, fakti, ekspluatācijas nianses

Aktīvās atpūtas izstādē, kura notika Rīgā, tika stādītas priekšā kompānijas, kuras iznomā kemperus. Mēs tikāmies ar vienas tādas kompānijas pārstāvjiem, lai noskaidrotu lietas materiālo un tehnisko pusi.

Lasīt talāk

Bremzes piekabei

Saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem (CSN), piekabei, kuras pilna masa ir 750 kg, bremzes nav obligātas. Tajā pat laikā, tirgū tiek piedāvāti vieglie modeļi, kuri ir aprīkoti ar bremzēm un to cena ir tikai nedaudz augstāka. Lai saprastu, vai ir vērts tomēr piemaksāt par bremzēm, ekspertu grupa veica praktisku izmēģinājumu.

Lasīt talāk