sekojiet mums Facebook
Adsorbera vārsts
Jeb kāpēc automobilis raustās gaitā

Viens benzīna automašīnas īpašnieks saskārās ar sekojošu problēmu: tukšgaitas apgriezieni kļuva nestabili, bet braukšanas laikā sāka parādīties kritumi. Problēmas ar barošanu vai aizdedzi? Izrādījās, ka gan barošana, gan aizdedze ir kārtībā. Auto servisā tika pateikts, ka iemesls ir adsorbera vārstā. «Kas tas tāds?» pajautāja spēkrata īpašnieks.

Adsorbers

Daudziem automobiļiem, adsrorbera vārsts ir izvietots zem motora pārsega, un reizēm tā klauvējienus kļūdaini pieņem par gāzes sadales mehānisma vārstu klauvējieniem.

zem motora pārsega
elektriskais vārsts
spēkrata īpašnieks
benzīnas tvertnei
slikta ventilācija
Ko vēl palasīt:

Radiatori
Defekti, resurss un remonts

Tekošs radiators pēc ziemas sāls peldēm ir ierasta lieta. Lai uzzinātu, ar kādiem defektiem ik dienā nākas sastapties un cik tas izmaksā automobiļa īpašniekiem, mēs tikāmies ar firmas, kura nodarbojas ar radiatoru remontu un pārdošanu, pārstāvjiem.

Lasīt talāk

Riepas ar samazinātu
šūpošanās pretestību

Nedaudz par taupību un drošību

Mūsdienās ekoloģija ir modē. Šodien, daudzi auto ražotāji, ražo dažu savu modeļu «zaļās» versijas, piemēram, VW Polo BlueMotion. Tamlīdzīgās versijās tiek izmantoti dažādi risinājumi, lai samazinātu degvielas patēriņu. Viens no tādiem risinājumiem - riepas ar samazinātu šūpošanās pretestību. Jautājums: ja reiz šīs riepas ir tika labas un tik ļoti sekmē degvielas ekonomiju, tad kāpēc tās netiek uzstādītas visiem modeļiem?

Lasīt talāk